Asztrológus rovat

A Vízöntő szülött otthona

By január 30, 2019 No Comments

Ezzel a sorozattal hónapról hónapra mind a 12 csillagjegy jellegzetességeit bemutatva kis segítséget nyújtunk abban, hogy az adott csillagjegy jellegzetességei, kedvenc színei alapján hogyan lehet még meghittebbé varázsolni az otthonunkat.

Köszönjük a sok érdeklődő levelet és visszajelzést, amit az előző havi Bak szülött otthonával kapcsolatos cikkre küldtek.

Ahogy ígértük, folytatódik a sorozat a Vízöntő szülött rövid jellemzésével, és otthonával kapcsolatos lakberendezési tanácsokkal.

A Vízöntő szülött otthona

Mindazokra, akik Január 21. és Február 18. között születtek, ill. akiknek az aszcendense, holdja a Vízöntő jegyében található, rájuk jellemzőek leginkább az alábbiak.

A Vízöntő jegy alaptulajdonságai:

 A Vízöntőre, mint levegős jegyre jellemző a különc, eredeti megközelítés, mindig valami úttörő jellegű, forradalmi gondolattal vagy tettel kell számolnunk vele kapcsolatban. A hétköznapi dolgok számára unalmasak.  A jegy az Uránusz és a Szaturnusz bolygók uralma alatt áll. 

A közösség, a társak felé teljesen nyitott. Rajong az emberiséget boldogító eszmékért, de ezt érzelemmentesen teszi. Józan szemléletű, az ésszerűséget, a logikai bizonyosságot tartja elsődlegesnek. Humanista szellemű emberbarát, aki az egyéniségét, családi, baráti kapcsolatait hűen megőrzi. 

A nehézségeket önmérséklettel, toleranciával oldják meg. Elfogadják, elnézik a másik ember másságát.  Egész élete csupa elkötelezettség. Vezető típus, ítéletei biztosak, és a kívánt pillanatban meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket anélkül, hogy félne a kritikától.

Életvitele nagystílű, de nem tartja létszükségletnek a luxust.  A hétköznapi rutin feladatok, tennivalók, a mindennapos kötelezettségek elfárasztják, elkedvetlenítik.   A Vízöntő barátságra és bajtársiasságra született, de szabadságát, függetlenségét szerető ember. Cselekedetei gyakran kiszámíthatatlanok. Zseniális újító, gyakran rendkívüli és meglepő ötletei vannak. Vonzza a haladás eszméje, érdeklődik a legújabb dolgok iránt, érdeklik a tudományos felfedezések és találmányok. Otthonában is az újszerű, egyedi megoldások jellemzőek. Vagy a belváros kellős közepén szeret élni, vagy a vidék központjában. 

A lakásba belépve érezhető, hogy a nagy és összefüggő terek a kedvencei, mert szüksége van a Vízöntőnek arra, hogy egyben lásson mindent. Mindjárt az előszoba tartogat valami különlegeset.

A padlóburkolat lakkozott vagy csiszolt padlódeszka, a fényes hatás miatt. De még a matt fém modern vynil burkolat  is elképzelhető, hiszen a legújabb megoldások embere a Vízöntő. 

előszoba

A Vízöntő levegő jegy, ezért szüksége van nagy nyitott terekre, hatalmas ablakokra kilátással. Ha a lakás adottsága ezt nem teszi lehetővé, egy térnövelő poszter is megteszi.

panoráma poszter

A nappaliban már találkozhatunk kedvenc színeivel, melyek a kék árnyalatai a türkizkéktől a sötétkékig, és még tovább, egészen a feketéig. A fényes, fémes, csillogó felületek is a kedvencei, leginkább az ezüstös jellegű acélos hatások miatt. A lakás bútorzata ultramodern, semmi sem a megszokott otthonosságot követi, és keverednek a meghökkentő összeállítások, stílusok. Fekete bútorok, nagy dívány, kanapé, sötét szövetből de inkább bőrből készüljön, króm elemekkel, csatokkal, szegecsekkel, üveg asztalokkal, és a legújabb hi-tech elemek ami a szórakozást, tévézést, házimozit illeti. 

Textilek közül a könnyű, átlátszó, világoskék, fehér, vagy még ezüstös fémes színű dekor anyagok illenek ide.

Sötétítésre egyszerű fém redőnyt választja, de annak az automatikusan vezérelt változatát részesíti előnyben.

A belső terek  dekorációjával óvatosan kell bánni. Legyen kevés, de drámai.

Egy óriási modern művészeti tárgy, egy szokatlan alakzat, apróbb tárgyak  szigorúan a Vízöntő szabályainak megfelelően elrendezve.

Világítás szempontjából szintén nézzük meg, melyek a legújabb, legravaszabb falba süllyesztett extrém megoldások, technológiák. Spot lámpákat, helyi megvilágításokat, és szokatlan megoldásokat találunk itt, még a csillár is lehet falba süllyeszthető, vagy valamilyen nem szokványos megjelenésű.

Konyhát a fémes jellegek uralják, itt is spotlámpák, fényes felületek mindenütt

Modern konyhafelszerelésből itt aztán van bőven, néhány konyhai eszközéről első pillanatban meg sem lehet állapítani, hogy pontosan mire is való. Titán vagy acél fali csempe, hideg hatások és felületek uralják a teret, és viszonylag keveset tartózkodik a konyhában. Itt viszont a fényes fehér, türkiz vagy a halvány fa színek megtalálhatók.

Hálószobáját a minimalista stílusjegyek alapján szereti berendezni, nagy tároló szekrényekkel, hogy a mindennapi élet nyomait el lehessen tüntetni. Padlótól a plafonig beépített szekrény, és lehetőleg tükrös ajtóval az, amire itt gondolni kell. Az ágy is modern, szokatlan megoldásokkal, pl. motoros emelő szerkezettel fejnél és lábnál, ebben is a szokatlan jellem fejeződik ki, de természetesen a kényelem szempontjai elsődlegesek.

ergonometrikus ágy

A fürdőszoba modern stílusú, lehet fekete vagy sötétkék a csempe, utópisztikus hatású, vagy teljesen fehér minden, akkor a minimál stílust követi. Ha a fehér mellett dönt, akkor az átlátszóság szempontjai vezérlik, hiszen a levegős jegyhez mi más illik jobban, mint ez. 

Modern ergonomikus hatású szaniterek és bútorok és itt is a csempébe süllyesztett halogének vagy spotok rejtetten, már meg sem lepődünk.

fürdő vinyllel borítva

Dolgozószobája, ami inkább hobbiszoba, olyan, mint egy futurisztikus látomás. Egy modern asztal, egy hi-tech szék és a legultramodernebb technológia, legújabb számítógép alkotja a berendezést. Főleg mióta az internet világa teret hódított, hiszen a Vízöntő imádja az efféle dolgokban is az újdonságot, a kötetlenség és szabadság nevében innen könnyedén kommunikálhat az egész világgal, barátaival.

dolgozó sarok

Reméljük érdekesnek találta a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.

Várjuk hozzászólásaikat, véleményüket.

Amennyiben  személyre szabott horoszkóp elemzés, life-coaching vagy életvezetési tanácsadás után érdeklődnek, minden  információ megtalálható a www.siker-terapia.hu weboldalon.

A bútorok, kiegészítők megvásárolhatók a Biggie Home-ban, ha lakberendezést, eneterior kialakítást szeretne, akkor keresse lakberendezőnket, aki készséggel áll rendelkezésükre.

Köszönöm, hogy velem tartottak! Következő hónapban a Halak szülöttet és otthonát elemezzük! 

Szabó Andrea
asztrológus, life-és business coach
Tel: 0630/9551-115

Biggie Home
1036 Budapest Dereglye u.5
Tel: 0630/174-2084