Asztrológus rovat

Milyen legyen egy skorpió otthona? – Asztrológia a lakberendezésben

By október 25, 2017 No Comments

Ezzel a sorozattal hónapról hónapra mind a 12 csillagjegy jellegzetességeit bemutatva kis segítséget nyújtunk abban, hogy az adott csillagjegy jellegzetességei, kedvenc színei alapján hogyan lehet még meghittebbé varázsolni az otthonunkat.

A Skorpió szülött otthona

Mivel október hónap végén indul ez a sorozat, kezdjük most a Skorpió jegyével. Mindazokra, akik Október 23. és November 21. között születtek, illetve akiknek az aszcendense, holdja a Skorpió jegyében található, rájuk jellemzőek leginkább az alábbiak.
A Skorpió jegy alaptulajdonságai:

Nyugtalan természetű, keresi a kihívásokat, a nehéz feladatokat. Erős akaratú, ragaszkodik az elképzeléseihez.
Kiváló ösztöne és megérzései révén egy csapásra átlátja, és megérti az összefüggéseket. Meg akarja ismerni a titkot, megtalálni igazi elhívatottságát. Le akarja győzni a múlandóságot. Misztikus és mágikus erők vezetik, áthidalva a szakadékot a véges és a végtelen között.
Látszatmegoldások nem elégítik ki, elveti azokat még akkor is, ha ezzel magának okoz kellemetlenséget. A számára fontos célok elérése érdekében képes áldozatot hozni, vagy szükség esetén még a vereséget, kudarcot is elviseli. Sosem torpan meg a tilalmaktól, nem tántorítják el a veszélyek, nem befolyásolják a rá- vagy lebeszélések.
Célja eléréséért szinte mindenre képes. Erős kutatási vággyal rendelkezik, leás a mélybe, kételkedik, kritizál. Hajlamos a végletességre. Vagy rajong egy témáért, egy személyért, egy dologért, vagy teljesen elzárkózik tőle. Nemcsak a kritikát, de az önkritikát is ismeri, hajlamos teljesen elszigetelődni.

Egyáltalán nem ismeri a fáradtságot, fizikailag semmi sem lehetetlen számára. Nagy akaratereje lehetővé teszi számára, hogy rendkívülinek látszó nehézségeket is elviselje, a bukásokat túlélje, az akadályokat leküzdve mindig újra kezdjen. Tetteit a szenvedély irányítja, az intimitás rendkívül fontos számára.

Szenvedélyes természete van. A Plútó 1930-as felfedezésig a bolygót a Marshoz kapcsolták, amely a tűz elemet képviseli, ezért is van olyan nagy különbség a Skorpió és a két másik vizes jegy – a Rák és a Halak – között. Mivel a tűz jegyhez a vörös, piros, bordó, lila, vöröses barna színek kapcsolhatók, ezért a Skorpió színválasztásában is ezek dominálnak.

Ha a fentiek figyelembe vételével akarnánk berendezni egy Skorpió szülött otthonát, szinte biztosak lehetünk benne, hogy ki kell alakítanunk zegzugos részeket, ahová vissza lehet húzódni, ugyanis a Skorpiónak időnként szüksége van a visszavonulásra, ahol feltöltődhet, gondolkozhat, kielemezheti az eseményeket. Lehet ez egy hobby szoba, műhely, egy csendes sarok, bármi, ahol kedvenc tevékenységét zavartalanul folytathatja.

A skorpió általában vonzódik a keleti vagy észak-afrikai hatású szövetekhez, kézi hímzésű függönyökhöz, egzotikus szőnyegekhez . Ezek közül válasszunk, minél többet akár minden lakótérben megjelenhetnek.


A sötétbarna keményfa úgymint mahagóni, teakfa szintén jó választás.

De a padlón az agyag térkő, vagy geometriai mintázat is ugyanúgy kedves a szemének.
Lakását szívesen dekorálja díszes üvegekkel, legyen akár padlón, kis dohányzóasztalon.

A misztikus hatást fokozhatjuk kovácsoltvas elemekkel is. Titokzatosság iránti rajongását kiemelhetjük gyertyákkal, akár fáklyákkal. A természetes kő vagy téglafal is megjelenhet otthonában egy-egy kisebb felületen.

Nappalijában is inkább a tompított fényt részesíti előnyben, ezt alkalmazzuk a túláradó világosság helyett. Több helyi megvilágítást helyezzünk el falon, polcon, asztalon, a nagy ragyogó csillárt inkább mellőzzük, kivéve ha szabályozható a fényerő !

Hálószobájában az extravagáns szövetek, selyem, szatén függönyük, ágytakarók is mind a szenvedélyességet, az intimitást fejezik ki, ezért ezekkel kell körülvennie magát. Bátran alkalmazhatunk díszpárnákat, amikor is a szenvedély színeit kombináljuk. Még egy baldachinos ágy is helyet kaphat itt.

A fürdőszobájába illik a terrakotta padlóburkolat, a kézzel díszített vagy geometriai mintás cementlap is. A kád csakis nagy és kerekded lehet, ahol kényelmesen visszavonultan elnyújtózhat.

A konyhában ezt a stílust kissé visszafogottabban követhetjük a tűz színeinek halványabb, tégla, halvány vörös, világosbarna alkalmazásával. Bátran használhatunk gerendákat, akár mesterségesen látványelemként kialakítottakat is, jelezve a természethez való vonzódását. Az étkező asztal legyen nagy és kényelmes, a székeket vonjuk be bőrrel.

Reméljük érdekesnek találta a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.
Várjuk hozzászólásaikat, véleményüket.


Amennyiben személyre szabott horoszkóp elemzés, life-coaching vagy életvezetési tanácsadás után érdeklődnek, minden információt megtalálható a www.siker-terapia.hu weboldalon.

Köszönöm, hogy velem tartottak! Következő hónapban a Nyilas szülöttet és otthonát elemezzük!

Szabó Andrea
asztrológus, life-és business
+36 30 955 1115