Asztrológus rovat

Milyen legyen a Bak otthona? – Asztrológia a lakberendezésben

By január 17, 2018 No Comments

Ezzel a sorozattal hónapról hónapra mind a 12 csillagjegy jellegzetességeit bemutatva kis segítséget nyújtunk abban, hogy az adott csillagjegy jellegzetességei, kedvenc színei alapján hogyan lehet még meghittebbé varázsolni az otthonunkat.

Köszönjük a sok érdeklődő levelet és visszajelzést, amit az előző havi Nyilas szülött otthonával kapcsolatos cikkre küldtek.

 

Ahogy ígértük, folytatódik a sorozat a Bak szülött rövid jellemzésével, és otthonával kapcsolatos lakberendezési tanácsokkal.

 

A Bak szülött otthona – Asztrológia a lakberendezésben

Mindazokra, akik december 22. és január 19. között születtek, ill. akiknek az aszcendense, holdja a Bak jegyében található, rájuk jellemzőek leginkább az alábbiak.

 

A Bak jegy alaptulajdonságai:

A Bakra, mint földies jegyre jellemző a kézzelfogható anyagi dolgok megbecsülése, megszerzése és a gyakorlatias gondolkodásmód. A jegy a Szaturnusz uralma alatt áll.

A harmonikus Bak szülöttek a megbízhatóságot, a gyakorlatiasságot, a türelmet és a kitartást fejlesztik magukban. Hatalomra, társadalmi rangra és elismerésre törekszenek.

A célok közt első a státusz, az anyagi siker, a pénz.

Elismerésre méltó a munkaképessége, és roppant kitartó. Nagyon szívós, energiáját beosztja, és jól tartósítja, öreg korában is aktív. A kemény munka, a hosszú távú tervezés embere. Ítéletei, állásfoglalásai józanok, hatékonyak, a realitás talaján állnak. A hagyományoknak, szokásoknak fontos szerepe van az életében. A gyakorlatias dolgokat mindig előnyben részesíti az érzelmekkel szemben.

A véletlenül szerzett előnyök nem igazán okoznak örömöt neki. Az ajándéknak is csak akkor örül, ha az valamely tettéért való elismeréssel párosul. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga fáradtságos munkájával ért el. Ha magas pozícióba kerül a társadalmi ranglétrán, felelősségteljes vezetővé válik. Nehéz dolgokat vállal, és eluralkodhat rajta a pesszimista hangulat.

Mint említettem, földies jegyről van szó, ezért a barna és árnyalatai dominálnak, inkább a sötét árnyalatok, de a fekete-fehér kombináció is nagyon közel áll hozzá. Stílusa konzervatív.

Már az előszobába lépve feltűnhet a kopásálló, időtálló felületek túlsúlya, és a múltat idéző hangulat, ilyen közegben érzi jól magát. Mindenféle kőburkolat, szén, hideg hatású anyag , vagy annak utánzata, és a praktikusság, ami jellemző rá és otthonára, környezetére.

 

A nappaliban faragott tartókövek, kő szegélyezésű kandalló, kovácsolt vas vagy réz elemek jellemzőek. Fekete vagy sötétbarna dívány mindenképpen kell, hogy legyen a nappaliban, magas támlájú karosszékekkel.

C&C Vegas textil kollekció

Coordonne Dijon tapéta kollekció

A függöny anyaga bársony, zsenília, bonyolult minták, zsinórok, összehúzók, redők mindenütt!

C&C Imperial textil kollekció

A padlóburkolat is inkább kőburkolat, mintsem parketta, ami a nyerő kialakítás számára. Ha szőnyeget tesz, krémszínű padlószőnyeg jöhet számításba, vagy drága perzsaszőnyeg.

Világítás tekintetében a fényűző jelleg, valamint réz vagy arany állólámpák mutatnak jól ilyen környezetben, nagy csillárt is elbír a hangulat. Fali lámpák is helyet kaphatnak a nappaliban.

Schuller csillár

Konyhában a sötét természetes kő jelenik meg ismét, esetleg pala, márvány, és  itt nem pazar a kialakítás, hanem egyszerű, praktikus. Sötét munkaasztal, sötét védőcsempe, szintén a praktikusság jegyében. Modern konyhafelszerelést ne is keressünk itt, mert a hagyományos környezetbe egyáltalán nem illik az ilyesmi.

Domestic vinyl padlóburkolot

Hálószobájában  hagyományos, klasszikus kialakítású ágy, lehetőleg mahagóni vagy fekete kapjon helyet. Az ágynemű, ágytakaró az említett kontraszt miatt jellemzően fehér színű.

A fürdőszoba padlózata leginkább a fekete-fehér kockás kőpadló vagy csempe, de inkább nagy csempék, mint apróbbak. Réz vagy arany szerelvények, de a szekrények már megint feketék vagy sötétek, a kontraszt miatt.

Domestic vinyl padlóburkolot

Dolgozószobájában, mert inkább erre van szüksége semmint hobbiszobára, szép nagy dió vagy mahagóni íróasztal kerül, és itt a modern számítástechnikai eszközök már megjelennek a funkció miatt, de hangulat itt is a klasszikus marad mindvégig.

Olasz íróasztal

Reméljük érdekesnek találta a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.
Várjuk hozzászólásaikat, véleményüket.

Amennyiben  személyre szabott horoszkópelemzés, life-coaching vagy életvezetési tanácsadás után érdeklődnek, minden információt megtalálható a www.siker-terapia.hu weboldalon.

A bútorok, kiegészítők megvásárolhatók a Biggie Home-ban, ha lakberendezést, eneterior kialakítást szeretne, akkor keresse lakberendezőnket.

Köszönöm, hogy velem tartottak! Következő hónapban a Vítöntő szülöttet és otthonát elemezzük!

 

Szabó Andrea
asztrológus, life-és business coach
Tel: 06 30 955 1115