Egyéb

Örökzöld növények a lakberendezésben

By február 23, 2019 No Comments

A lakberendezésben mindig fontos szerepet játszottak a virág- és növény motívumok. Vidéki ingatlanok esetén a külvilággal vontak párhuzamot a belső terekben, városi környezetben pedig pótolták a természetet. Szinte végtelen számú tapétát, vagy textilt találunk ebben a témakörben, de vannak köztük olyanok, melyek „örökzöldek”.

A rózsa a romantika, a nőiesség, az elegancia megtestesítője. Stílustól függően szinte minden léptékben találkozunk vele, az apró mintától az óriás posztertapétáig. Színvilágban nem feltétlenül követik a valódi virágok színskáláját, de ez egyáltalán nem zavaró. Fekete-fehér és stilizált mintaként még a modern stílushoz is találunk megfelelő kiegészítőt.

A csak zöld vagy nagyrészt zöld növényeket ábrázoló minták a vidéki stílusok jellemzői, de akár egy gyerekszobában, dolgozóban,is jól mutatnak. A páfrányok, formára nyírt bokrok (topiary), zöldségek, borostyán jó példák erre. 

A dzsungelminta kifejezetten divatos már kb. 2-3 éve, szinte bármilyen helyiségben használják. A minta léptéke általában nagy. A zöld szín (árnyalattól függően) megnyugtató és természet közeliséget sugall.

A gyümölcsminták között talán több olyat találunk, mely játékosabb összhatást nyújt. A pop art, a retro és a disco stílus is előszeretettel használta. A színkavalkád is jellemző lehet rá.

Számtalan más növényt is megtalálunk a minták között a fentieken kívül (pl.: lótusz, olajág, virágzó ágak, hortenzia).

A tavaszt várva mind szívesen fordulunk a természet felé minden formában.
Miért éppen otthonunkat ne dekorálnánk vele?

A fent megjelenített termékek mind elérhetők a Biggie Home kínálatában.

A rengeteg szín, és minta között bizony sokszor nehéz eligazodni, de egy kis segítséggel Ön is megalkothatja az egyéniségéhez legközelebb álló enteriőrt otthonában.

Keressen minket bizalommal!

Csorba Tünde
lakberendező
+36 20 937 1974
tcsorba@classicinteriors.hu

Várjuk szeretettel a bemutató termünkben.

Biggie Home
1036 Budapest
Dereglye u. 5
+36 30 174 2084
office@biggiehome.hu
www.biggiehome.hu