Egyéb

Hová tudunk leültetni ennyi embert? – Praktikus meghosszabbíható asztalok

By november 7, 2017 No Comments

A karácsonyi készülődés kapcsán mindenki a különleges alkalmi dekorációkra gondol, a csillogó fényekre, girlandokra, gyertyákra, ünnepi terítékekre.

Mi most egy más szemszögből közelítjük meg a karácsonyi készülődést.
Ilyen ünnepi alkalmakkor általában egybegyűlik a család, átjönnek a barátok, hirtelen megtelik a lakás. Ilyenkor merül fel a kérdés:

Hová tudunk leültetni ennyi embert?
– Különösen akkor, ha vacsorával is meg szeretnénk kínálni őket.

Íme néhány ötlet:

A legnépszerűbb megoldás a meghosszabbítható asztal, amit valószínűleg mindenki jól ismer, de mi néhány dizájn megoldással készültünk.

180cm *90cm alapméretből igénytől függően 240, 300, vagy akár 360 cm hosszú asztalt varázsolhatunk pillanatok alatt.

Ha alapjáraton kisebb asztalt használnánk, akkor egy 90*90 cm-es négyszemélyes asztalból is csinálhatunk 142, 194, 246, 298 vagy 350 cm hosszúságút.

Ha inkább a klasszikus stílust preferáljuk, akkor is van megoldás:

Sőt akár az üveglapos asztalra is van ötletünk:

Természetesen ezeknek a meghosszabbítható asztaloknak azért helyet kell találnunk a lakásban, hogy kényelmesen körül ülhessük őket. Elképzelhető, hogy elegendő csupán néhány bútort félre tolni, vagy ideiglenes étkezőt kialakítani a házunk azon részében amit esetleg kevésbé használunk.

Amennyiben erre nincs lehetőség akkor a megoldás a magasítható asztal. Az ilyen asztalokat a hétköznapokban dohányzó asztalként használjuk, de szükség esetén étkezőt csinálhatunk belőle:

Érdekes megoldás, amikor egy egyszerű konzol asztalból alakítunk ki akár 10 fő részére is kényelmes
vacsora asztalt.

A fal mellé állítva mindössze 90*50cm helyet foglal el, de igény szerint bővíthető akár 300cm hosszúra is.

Van már jó nagy asztalunk, már csak megfelelő számú szék kell hozzá.
Ha a székeket nem használjuk állandóan, akkor praktikus olyan modellt választanunk, amelyeket később akár egymása rakva tárolhatunk egy kis helyen. Ezek sokkal kényelmesebbek is mint az összecsukható székek.

A teljesen átlátszó, légies székek nem csak roppant divatosak, de nagyon esztétikus is abból a szempontból hogy nem töltik meg a teret. Különösen ha sok szék van egymás mellett, optikailag nagyobbnak véljük a helyet.

A klasszikus vonal kedvelőinek egy csemege:

Végezetül még egy apróság, az összehajtható italos troli. Használhatjuk lerakó asztalkának, mozgó bárpultnak, de akár alkalmi dekorációt is rátehetünk. A vendégség végeztével akár a gardrób szekrényben is tárolható.

Ha már a karácsonynál tartunk, egy igen fontos kellékről ne feledkezzünk meg, a kandallóról.

Egy esztétikus kandalló nem csak a meleget sugározza felénk, de tökéletes alapja az ünnepi dekorációknak is. Ne hátráljunk meg, ha az étkezőben, vagy a nappaliban éppen nincs kémény kialakítására alkalmas hely, vagy nem szeretünk a kandalló tisztításával bíbelődni.

Válasszunk egy elektromos kandallót, és semmi másra nincs szükségünk csupán egy konnektorra.

A Classic Flame kandallók Led izzókkal működnek, ezért ha a fűtés funkciót nem használjuk, szinte semmi elektromos fogyasztásuk sincs, de a hangulatot tökéletesen biztosítják.  Amennyiben azonban instant melegre van szükségünk, egyes modellek már akár 90 négyzetméter befűtésére is alkalmasak. Az elektromos kandallókkal kapcsolatos további információkért ajánljuk alábbi cikkünket: A legpraktikusabb kandalló, az elektromos kandalló

Reméljük sikerült néhány hasznos ötlettel szolgálnunk. A képeken bemutatott modellek csak ízelítők, ennél sokkal több termék közül lehet válogatni katalógusainkból, üzletünkben.
Még nem késő választani, ugyanis ezek a termékek mind 1-2 héten belül szállíthatóak.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!